تهران- درآمد نیوز -مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: بر اساس تصمیمات کمیته راهبری مدیریت تقاضای محصولات پتروشیمی و طرح افق سهمیه واحدهای مصرف‌کننده پلی پروپلین نساجی و پلی اتیلن ترفتالات نساجی با توجه به آمار تولید و میزان خرید از بورس در سال ۹۸ مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفته است.

گزارش درآمد نیوز و به نقل از وزارت صنعت، افسانه محرابی گفت: به منظور مدیریت تقاضای محصولات پتروشیمی مورد مصرف در صنایع نساجی و در ارتباط با کاهش قیمت تمام شده مواد اولیه مورد نیاز این صنعت، این تصمیم اتخاذ شده است. وی تصریح کرد: پیش بینی می شود با اقدام های انجام شده، علاوه بر بهبود فعالیت واحدهای تولیدی شاهد حذف التهاب از بازار محصولات پتروشیمی باشیم. محرابی افزود: بدیهی است چنانچه واحدهای تولیدی که با کاهش سهمیه روبرو شده اند در میزان سهمیه فعلی دارای ابهاماتی باشند که با مراجعه به سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان ها و ارائه اسناد مثبت مبنی بر آمار تولید و مقدار خرید از بورس در سال ۹۸ مراتب را بوسیله استان به دفتر صنایع نساجی پوشاک و سلولزی اعلام تا موضوع مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
مرداد ماه امسال مدیرکل دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وجود تقاضای کاذب برای محصول پی. وی. سی در بورس کالا، از تعدیل سهمیه متقاضیان و تعیین سقف خرید برای تنظیم بازار، کاهش التهاب و تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی خبر داد.
“محسن صفدری” افزود: مدیریت تقاضای محصولات صنایع پایین دستی پتروشیمی از سال گذشته در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفت.
وی گفت: ماه های گذشته افزایش نرخ ارز و برخی نوسانهای بازار سبب شد تا تقاضای کاذب برخی تولید کننده نماها و دلالان را در خرید محصول پی. وی. سی شرکت های پتروشیمی از بورس کالا شاهد باشیم.
به گفته این مقام مسوول، ماهانه حدود ۴۰ هزار تن پی.وی.سی از سوی شرکت های یاد شده در بورس عرضه می شود، اما بررسی‌ها نشان داد تقاضای کاذب تا ۱۰۰ هزار تن برای آن وجود دارد.
صفدری تصریح کرد: این مساله سبب شد تا یک رقابت قیمتی غیر منطقی گاهی اوقات تا حدود ۷۰ درصد بیش از قیمت پایه بورسی را برای محصول پی.وی.سی شاهد باشیم که در یکی دو مورد، شرکت سهامی بورس کالا اقدام به ابطال معاملات کرد.
مدیرکل دفتر صنایع غیرفلزی توضیح داد: اکنون سهمیه متقاضیان تعدیل شده، تقاضای کاذب ۱۰۰ هزار تنی به کمتر از ۳۰ هزار تن رسیده و این سهمیه های جدید در سامانه بهین یاب که متصل به بورس کالا است، اصلاح، اعمال و اطلاع رسانی شده است.
صفدری گفت: اکنون اقدام لازم به منظور کاهش التهاب بازار، جلوگیری از تورم قیمتی برای مصرف کنندگان نهایی، عدالت در توزیع و قطع دست دلالان و تولید کننده نماها انجام شده و این اصلاح سهمیه ها و مدیریت تقاضا برای سایر مواد پتروشیمی ملتهب نیز اجرایی خواهد شد.