مدیریت انتظارات سبب ایجاد توازن در بازار ارز می‌شود و بانک مرکزی عملکرد خوبی در مدیریت تقاضاو سیاست‌های کنترلی در تخصیص ارز دارد.

به گزارش درآمد نیوز مدیریت انتظارات سبب ایجاد توازن در بازار ارز می‌شود و بانک مرکزی عملکرد خوبی در مدیریت تقاضاو سیاست‌های کنترلی در تخصیص ارز دارد.

عباس آرگون نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران و کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: نرخ ارز یکی از متغیر‌های مهم اقتصادی هر کشوری به‌حساب می‌آید و تغییرات نرخ آن در هر کشوری سبب نگرانی اقتصاددانان و همچنین عموم مردم می‌شود چراکه این متغیر بر سایر فاکتور‌های مهم اقتصادی دیگر همچون نرخ تورم، اشتغال و صرفه‌پذیری صادرات و واردات و… تاثیر می‌گذارد.

نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران تشریح کرد: در ماه‌های اخیر شاهد تلاطم‌های منطقه‌ای و سیاسی بودیم که بخش‌های مختلف، تحلیل‌های متفاوتی بر آن داشتند و در نهایت سردرگمی در خصوص رخداد‌های سیاسی و اتفاقات پیش‌رو باعث تنش‌های ارزی در کشورمان شد.

آرگون ادامه داد: تاثیر تغییرات سیاسی و منطقه‌ای بر تغییر انتظارات ارزی و تورمی، انکارناپذیر است و همواره نرخ تورم و ارز بر کُنش و واکنش یکدیگر تاثیر می‌گذارند. در سه‌ماهه گذشته با تشدید تنش‌های منطقه‌ای، انتظارات تورمی رشد یافت و به‌دنبال آن نیز بازار ارز با افزایش نرخ روبه‌رو شده و در نهایت مکانیزم عرضه و تقاضا از این محرک متاثر شده است.

وی با بیان بر اینکه عوامل متعدد دیگری در نوسان ارزی سهیم بوده است، گفت: عواملی نظیر ذخایر ارزی در سایر کشورها، کسری بودجه، ناترازی‌های خارجی و… می‌تواند بر تحولات بازار ارز تاثیر بگذارد و باید این نکته را مدنظر قرار داد که نوسان‌های ارزی در طول زمان با واقعیت نرخ تورم تعدیل خواهد شد.

وی تاکید کرد: تثبیت نرخ ارز به‌صورت اسمی از اهمیت چندانی برخوردار نیست و تجربه‌های مشابه سال‌های ۹۰ الی ۹۵ در بازار ارز می‌تواند آثار مخربی را به بار بیاورد؛ دولت باید تا اتخاذ سیاست‌های صحیح و ثبات اقتصادی، نرخ حقیقی ارز را ثابت نگه دارد؛ در واقع باید اجازه داد که نرخ ارز متناسب با شرایط اقتصادی و میزان تورم، تثبیت و تعدیل بشود.

وی با بیان اینکه تثبیت نرخ ارز موجب پیش‌بینی‌پذیر شدن اقتصاد خواهد شد که این موضوع نیز شاه‌کلید توسعه کشور است، گفت: به هر میزان که نرخ ارز حقیقی تثبیت بشود، بخش‌های مختلف اقتصادی همچون تولید و تجارت نیز تقویت خواهد شد و این امر اثر ماندگاری در اقتصاد کلان و خرد دارد.

آرگون با اشاره به سیاست‌های بانک مرکزی، گفت: یکی از اصلی‌ترین راهکار‌های ایجاد توازن در بازار ارز، مدیریت انتظارات است و پارامتر‌های مختلفی بر این مسئله حکمفرما است که تمامی این موارد در اختیار بانک مرکزی نیست، اما با این حال بانک مرکزی توانسته عملکرد خوبی را طی ۸ ماه گذشته به ثبت برساند. در بازه زمانی مذکور نسبت به گذشته مدیریت بهتری در بازار ارز رقم خورده که این امر نیز ناشی از مدیریت تقاضا، سیاست‌های کنترلی در تخصیص ارز دولتی و کارکرد بهینه مرکز مبادله ارزی بوده است؛ امیدواریم در آینده با درنظرگیری واقعیت‌های اقتصادی سیاست‌های صحیحی اتخاذ بشود و شاهد ثبات نرخ ارز حقیقی باشیم.