سیستم کشاورزی ارگانیک از سلامت انسان، خاک و اکوسیستم حمایت می‌کند و از تجارت، نوآوری، علوم سودمند برای محیط زیست، ترویج نمایشگاه‌های مرتبط و کیفیت خوب زندگی اشخاص درگیر با آن ترکیب شده است.

مهدی کریمی تفرشی

محصوات ارگانیک به محصولاتی گفته می‌شود که در تمام مراحل کاشت، پرورش و تولید آنها از چرخه‌های سازگار با طبیعت استفاده شود.

در حقیقت در تولید این نوع محصولات از هیچ نوع مواد شیمیایی استفاده نشده به علاوه تولید محصولات ارگانیک به محیط زیست نیز آسیب نمی‌رساند.

درواقع می‌توان گفت سیستم کشاورزی ارگانیک از سلامت انسان، خاک و اکوسیستم حمایت می‌کند و از تجارت، نوآوری، علوم سودمند برای محیط زیست، ترویج نمایشگاه‌های مرتبط و کیفیت خوب زندگی اشخاص درگیر با آن ترکیب شده است.

امروزه رویکرد جهانی به سمت مصرف محصولات ارگانیک و سلامت محور به سرعت در حال افزایش و پیشرفت است. بویژه با افزایش و آگاهی مردم از مضرات محصولات شیمیایی و با منشاء غیرگیاهی شیوع انواع بیماریها بویژه سرطان محصولات گیاهی و ارگانیک بعنوان یک منبع تغذیه سالم در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

بنابراین باید این منابع ارزشمند گیاهی و ارگانیک بدرستی شناسایی شده و مورد حمایت مسئولین امر قرار گیرد. بسیاری روستاییان و کشاورزان عزیز محصولات سالم ارگانیک و ارزشمندی تولید می کنند که باید با حمایت هر چه بیشتر وزارت کشاورزی و مسئولین محترم از عرضه سنتی به فاز صنعتی و بسته بندی با تجهیزات و ماشین الات مدرن وارد شده و با دریافت مجوزات و پروانه های بهداشتی لازم و دریافت گواهی ارگانیک به طور گسترده در فروشگاههای معتبر در دسترس مردم عزیزمان قرار گیرد. و به این ترتیب هم حجم گسترده ای از اشتغالزایی در کشور فراهم خواهد شد، هم روستائیان شریف و زحمتکش کشورمان مورد حمایت واقع می شوند و هم مردم عزیزمان بیش از پیش از مزایایی محصولات ارگانیک و سلامت محور بهره مند خواهند شد.

بعد از انقلاب صنعتی تولید مواد غذایی وارد روش‌هایی شد که هزینه آن را سلامت مردم، اکوسیستم و منابع طبیعی پرداختند و نتیجه آن هم سونامی سرطان، آلودگی آب، خاک، هوا و. . . شد.

سیستم کشاورزی ارگانیک از سلامت انسان، خاک و اکوسیستم حمایت می‌کند و از تجارت، نوآوری، علوم سودمند برای محیط زیست، ترویج نمایشگاه‌های مرتبط و کیفیت خوب زندگی اشخاص درگیر با آن ترکیب شده است.

با افزایش شناخت و استقبال مردم از محصولات ارگانیک، طبیعی و سالم متاسفانه سوء استفاده های زیادی از نام ارگانیک صورت گرفته و برخی تولیدکنندگان محصولات مختلفی را با نام ارگانیک به بازار عرضه می کنند. در دسته‌ی محصولات طبیعی و سالم محصولات مختلفی با شرایط مختلفی تولید و عرضه می‌شوند که به‌تمامی ارگانیک نیستند و درعین‌حال کلا صنعتی هم نیستند. این محصولات معمولا در طبقه‌های گوناگون مانند محصولات سالم، طبیعی و ارگانیک عرضه ‌می‌شوند. فقط محصولاتی به عنوان ارگانیک شناخته می‌شوند که مراحل بازرسی و نظارت را از طرف سازمان‌های مربوطه گذرانده و گواهی ارگانیک دریافت کرده باشند.

هنگام خرید محصولات ارگانیک لازم است برچسب ارگانیک روی محصول بررسی شود و چون امکان چاپ تقلبی این برچسب‌ها وجود دارد توصیه می شود از فروشگاه‌هایی که گواهی‌نامه‌ی ارگانیک دارند خرید شود. همچنین برای شناسایی فروشگاه‌های معتبر امکان مراجعه به سایت انجمن ارگانیک ایران وجود دارد. نکته جالب اینکه طبق اعلام انجمن ارگانیگ محصولات واقعی ارگانیک در گران‌ترین حالت فقط ۳۰درصد بیشتر از انواع غیرارگانیک قیمت دارند.

در دنیا ۵۳۰ شرکت بازرسی داریم که برای بازرسی فرآیند محصولات ارگانیک صلاحیت دارند. در حقیقت به محصولی ارگانیک گفته می‌شود که فرآیند تایید صلاحیت را توسط این شرکت‌های بازرسی گذرانده و مورد تایید قرار گرفته باشد. پس از مطابقت محصولات با استانداردهای ارگانیک مورد تقاضای هر کشور، گواهی ارگانیک به محصول داده می‌شود.

طبیعتا نظارت‌هایی برای جلوگیری از تخلف در زمینه ارائه محصولات ارگانیک وجود دارد که با انجام آزمایش‌های مختلف و براساس استانداردهای تصویب شده، میزان عناصر شیمیایی یا باقیمانده سموم را در مواد غذایی اندازه‌گیری می‌کنند. چنانچه محصولی استانداردهای لازم را داشته باشد و بازرسی‌ها ارگانیک بودن محصول را تایید کنند، گواهی محصول ارگانیک به آن تعلق می‌گیرد.

گاهی کشاورزی مدعی می‌شود که هیچگونه کود و سم شیمایی در محصولات استفاده نکرده و محصولاتش ارگانیک است؛ ممکن است این محصول سالم باشد اما زمانی می‌توان گفت ارگانیک است که مراحل بازرسی محصولات ارگانیک را طی کرده و کاملا براساس استانداردهای کشاورزی ارگانیک باشد و شرکت‌های  بازرسی مرتبا محصولات را بازرسی کرده باشند

کارآفرین برتر جهان اسلام