مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران ضمن تاکید بر گرفتن سهم بیشتر اعضای بریکس از اقتصاد جهانی، عضویت در گروه بریکس را فرصتی برای رشد صادرات غیرنفتی ایران و خلق ارزش‌افزوده بالا دانست.

مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران ضمن تاکید بر گرفتن سهم بیشتر اعضای بریکس از اقتصاد جهانی، عضویت در گروه بریکس را فرصتی برای رشد صادرات غیرنفتی ایران و خلق ارزش‌افزوده بالا دانست.

به گزارش درآمد نیوز  به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، احمد فیروزی بریکس را یک نهاد نوآورانه در ساختار اقتصاد جهانی معرفی کرد و گفت: بریکس، متشکل از قدرت‌های نوظهور اقتصادی (هند، چین، روسیه، ایران و برزیل) است که می‌تواند کشورها را بر اساس اهداف آنها و متناسب با تحولات سیاسی و اقتصادی مختلفی که دارند در کنار یکدیگر جمع کند. به نظر می‌رسد که هدف‌گذاری‌های انجام ‌شده در بریکس در نهایت بر روی اقتصاد کشورها تاثیر مثبت بگذارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه حدود ۴۵ درصد از جمعیت جهان در کشورهای عضو بریکس زندگی می‌کنند، گفت: ایران به یک ساختار و نظم جدید مانند بریکس نیاز داشت تا بتوانیم از فرصت‌ها و بازارهای آن به نفع کشورمان استفاده کنیم از این رو اهداف ما مربوط به سال آینده و یا کوتاه مدت نیست بلکه ما بر روی یک چشم انداز بلندمدت حدود ۱۰ تا ۵۰ سال آینده باید برنامه‌ریزی کنیم.

وی کاهش محدودیت‌های تجاری را به عنوان مهمترین مبحث اعضای بریکس معرفی کرد و افزود: اکنون ۳۰ کشور دیگر در انتظار اضافه شدن به گروه بریکس هستند؛ و این امر نشانگر این مهم است که بریکس یک سکوی جذاب را با استفاده از اقتصاد کشورهای مختلف فراهم کرده است.
مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه عضویت ایران در بریکس، نوعی آینده‌ نگری در حوزه اقتصاد و تجارت است، گفت: کشورهای عضو بریکس به زودی سهم بیشتری را از اقتصاد جهانی کسب خواهند کرد؛ اکنون حدود ۳۰ درصد تولید ناخالص جهانی و ۲۵ درصد صادرات کالا در دنیا مربوط به کشورهای بریکس است اما به نظر می‌آید که این رقم ظرفیت افزایش را دارد.

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه ایران با عضویت در بریکس به‌ دنبال رفع موانع تحریمی خود است، گفت: عضویت در این اتحادیه موجب می‌شود که کشور از محدودیت‌های بین‌المللی خارج شود و فراز و نشیب‌های توسعه و رشد را در تحولات منطقه‌ای و جهانی دنبال کند. به بیان دیگر مهمترین بحث عضویت ایران در بریکس، مقابله با تحریم‌های ظالمانه است در واقع عضویت در این اتحادیه می‌تواند به تقویت و توسعه همکاری‌های اقتصادی و مالی ایران با سایر کشورها، دسترسی به بانک، توسعه جدید، فرصت‌های سرمایه گذاری و قراردادهای تجاری و چندجانبه منجر شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه رویکرد دولت چهاردهم در جهت توسعه تبادلات و ارتباطات با کشورهای عضو بریکس است، گفت: در این زمینه اقدامات خوبی در حوزه سیاست خارجی، توسعه راههای حمل و نقلی و زیرساختی در دست پیگیری است.

فیروزی با بیان اینکه بریکس فرصت تجارت غیرتبعیض آمیز را فراهم می‌کند، گفت: کشورهای عضو بریکس بر اساس قواعد و اصول سازمان تجارت جهانی باید برنامه‌هایی را دنبال کنند که این امر منجر به تقویت و قدرتمندتر شدنشان می‌کند. بریکس بابحث افزایش شفافیت، تجارت را پیش‌بینی‌پذیر می کند و حرکت اعضا را به سمت ایجاد زنجیره‌های ارزش افزوده، زنجیره ارزش منطقه‌ای یا زنجیره ارزش جهانی تسهیل می‌کند.