موسسه اعتبارسنجی جهانی فیچ از کاهش رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی همراه با چشم انداز منفی به دلیل طولانی شدن جنگ غزه خبر داد.
به گزارش درآمد نیوز موسسه اعتبارسنجی جهانی فیچ از کاهش رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی همراه با چشم انداز منفی به دلیل طولانی شدن جنگ غزه خبر داد.
شرکت خدمات مالی آمریکایی فیچ نیز رتبه اعتباری اسرائیل را از “A+” به “A” با چشم انداز منفی کاهش داد و همچنین اعلام کرد که با توجه به ادامه درگیری نظامی اسرائیل (در غزه) که بر امور مالی عمومی آن اثر میگذارد، انتظارات اعتباری منفی درباره اسرائیل نیز حفظ میشود.
این آژانس رتبه بندی اعتباری اعلام کرد که کاهش رتبه اعتباری اسرائیل به دلیل عوامل محرک، از جمله جنگ جاری و خطرات ژئوپلیتیکی است.
رتبه اعتباری معمولاً نشاندهنده توانایی کشورها برای دریافت وام و میزان اعتماد به توانایی آنها برای انجام بموقع تعهدات مالی است. هر چه رتبهبندی یک کشور بهتر باشد، خطرات مرتبط با استقراض آن کمتر میشود. در نتیجه آن کشور شرایط بهتر برای دریافت وام با هزینههای کمتر خواهد داشت.
فیچ یکی از سه آژانس رتبهبندی بزرگ غربی است و دفاتر مرکزی آن در نیویورک و لندن است. دو شرکت دیگر، مودیز و سی اند پی گلوبال ریتینگز نیز دفتر مرکزی خود را در شهر نیویورک دارند.
مودیز و سی اند پی گلوبال ریتینگز نیز پیش از این در بهمن ماه و فروردین ماه گذشته رتبه اعتباری اسرائیل را با چشم انداز منفی کاهش داده بودند.
به نوبه خود، تحلیلگران فیچ گفتند که کاهش رتبه اعتباری اسرائیل منعکس کننده تاثیر تداوم جنگ در غزه، افزایش خطرات ژئوپلیتیکی و عملیات نظامی در چند جبهه است.
آنها نوشتند: «از نظر ما، درگیری در غزه ممکن است تا سال ۲۰۲۵ ادامه یابد و خطر گسترش آن به دیگر جبههها وجود دارد».
فیچ همچنین اعلام کرد که تلفات انسانی، هزینههای نظامی اضافی، تخریب زیرساختها و ادامه آسیب به فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری، همگی میتوانند منجر به کاهش رتبه اعتباری اسرائیل شوند. این موسسه افزود که تنشها در منطقه همچنان بالا باقی مانده است.
فیچ انتظار دارد کسری بودجه اسرائیل از ۴.۱ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۷.۸ درصد تولید ناخالص داخلی در سال جاری برسد. این موسسه انتظار دارد بدهی اسرائیل نیز در میان مدت بالای ۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی باقی بماند.
هفته گذشته، رژیم صهیونیستی اعلام کرد که کسری بودجه این رژیم برای یک دوره ۱۲ ماهه «به ۸.۱ درصد تولید ناخالص داخلی در ژوئیه (تیر ماه) افزایش یافته است، در حالی که در پایان ماه قبل از آن (خرداد ماه) ۷.۷ درصد بود».
وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، بزالل اسموتریچ، مدعی شده که، چون اسرائیل به جنگی وجودی ورود کرده، طولانیترین و از نظر اقتصادی پرهزینهترین در تاریخ اسرائیل است.
۳۰۰ سرمایهگذار با سرمایه ۱ میلیون دلار به بالا در ۲۰۲۳ اسرائیل را ترک کردند
وبگاه کانال ۱۲ اسرائیل قبلاً در مورد تأثیر سال پرتلاطم اسرائیل در نتیجه جنگ بر ثروتمندان گزارش داده بود، زیرا تل آویو در رتبه بندی ثروتمندترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۴ نیز که توسط شرکت Henley & Co انجام شده بود ۱۷ پله سقوط کرد؛ و بدین ترتیب تل آویو در رتبه بندی ثروتمندترین شهرهای جهان به رتبه ۴۷ سقوط کرده است.
بر اساس این طبقه بندی، در حال حاضر ۱۰ میلیاردر در تل آویو، ۸۲ سرمایه دار که حداقل ۱۰۰ میلیون دلار دارند و ۲۴۳۰۰ میلیونر وجود دارد که در مجموع ۱۲ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
بر اساس گزارش مذکور، سال گذشته حدود ۳۰۰ سرمایه گذار با سرمایه نقدی ۱ میلیون دلاری یا بیشتر تل آویو را ترک کردند.
اس اند پی: پاسخ ایران رتبه اعتباری اسرائیل را بدتر میکند
روزنامه اقتصادی عبری زبان مارکر نیز این هفته گزارش داد، شرکت رتبه بندی استاندارد اند پورز به تازگی گزارش ویژهای را برای سرمایه گذاران منتشر کرده است که در آن اعلام کرده خطرات پیرامون اقتصاد و رتبه اعتباری اسرائیل به دنبال وقوع ترورها در بیروت و تهران و گسترش درگیریها با پاسخ احتمالی حزب الله لبنان و ایران رو به افزایش است.
این هشدار پس از آن صورت گرفت که رتبه اعتباری اسرائیل در آوریل گذشته (فروردین ماه) به A۱ کاهش یافت و استاندارد اند پورز انتظارات منفی را برای کاهش بیشتر رتبه اسرائیل داشته است.
این شرکت گفته که تشدید درگیری به عرصههای دیگر میتواند منجر به کاهش مجدد رتبه اسرائیل شود که بر اقتصاد اسرائیل تأثیر میگذارد.
موسسه اعتباری مودیز نیز که قبلاً رتبه اسرائیل را در ماه فوریه (بهمن ماه) کاهش داده بود، چشماندازی منفی برای کاهش مجدد رتبه اسرائیل داشته است.
منبع: فارس
Sunday, 8 September , 2024