تهران-درآمد نیوز- ارزش صادرات مس و محصولات پایین دستی در هفت ماهه امسال ( منتهی به مهر) به رقم بیش از ۴۵۷.۵ میلیون دلار رسید که افت ۴۲ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته دارد.

گزارش روز چهارشنبه ایرنا برپایه جداول تجارت خارجی کشور حاکی است، در مدت فروردین لغایت مهر ماه امسال حجم صادرات مس و محصولات پایین دستی به رقم ۱۰۰ هزار و ۱۶۴ تن رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۳ درصد کاهش نشان می دهد.
مجموع صادرات بخش معدن وصنایع معدنی در دوره این گزارش ۲۱ میلیون و ۱۷۶ هزار و ۹۲۱ تن به ارزش افزون بر سه میلیارد و ۴۹.۴ میلیون دلار ثبت شده است. 
کاهش ۳۳ درصدی ارزش واردات مس 
همچنین در دوره این گزارش واردات مس و محصولات پایین دستی به میزان ۷۳۲ هزار تن رسید که در مقایسه با هفت ماه ابتدایی پارسال افت ۲۶ درصدی را ثبت کرد.
علاوه براین ارزش واردات مس در مدت یاد شده هشت میلیون دلار بود که در مقایسه با هفت ماهه ابتدایی سال ۹۸ کاهش ۳۳ درصدی دارد.
همچنین میزان واردات بخش معدن وصنایع معدنی در هفت ماهه ابتدایی امسال از نظر وزن دو میلیون و ۲۸۰ هزار و ۳۱۲ تن را ثبت کرد که ارزش آن بالغ بر یک میلیارد و ۷۵۴.۷ میلیون دلار شد.
مقایسه عملکرد واردات هفت ماهه این بخش از نظر وزن و ارزش در مقایسه با هفت ماهه ابتدایی سال ۹۸ به ترتیب ۱۶ درصد افزایش و سه درصد کاهش نشان می دهد.
ایران دارای ۴.۲ درصد ذخایر مس
بررسی ها نشان می دهد ایران با برخورداری از ۴.۲ درصد از ذخایر جهانی مس واکنون با افزایش ۵۲۸ میلیون تن ذخیره جدید، جایگاه هفتم دنیا را به خود اختصاص داده است.
هر نیم درصد افزایش ذخیره مس ارزش ۱۰ میلیارد دلاری را به دنبال دارد و میزان حفاری پارسال ۷۰ هزار متر ثبت شد و برای امسال ۱۰۰ هزار متر هدف گذاری شده است.
هدف تولید ۲۸۰ هزار تن کاتد   
میزان تولید مس کاتد در سال گذشته به رقم ۲۵۰ هزار تن رسید و امسال پیش بینی شده تا پایان ۹۹ به رقم ۲۸۰ هزار تن دست یابیم.
میزان کنسانتره مس سال گذشته هم یه رقم ۱.۱ میلیون تن رسید.
به گزارش درآمد نیوز و به نقل از ایرنا، اکنون ظرفیت ذوب مس کشورمان به ۴۰۰ هزار تن رسیده که از این رقم ۲۸۰ هزار تن در مجموعه مس سرچشمه( کرمان) و ۱۲۰ هزار تن خاتون آباد ( کرمان) انجام می شود.