دولت به دنبال واردات برنج است در صورتی که برنج های یارانی در انبارها هستند و مصرف کننده ای ندارند. راهکار ورادات نیست بلکه ارزان کردن برنج برای عوام است.

درآمد نیوز -حسین قیدر/ دولت به دنبال واردات برنج است در صورتی که برنج های یارانی در انبارها هستند و مصرف کننده ای ندارند. راهکار ورادات نیست بلکه ارزان کردن برنج برای عوام است.

برنج ۵۰ هزار تومانی ایرانی در انبار؛ دولت به دنبال واردات برنج ۷۰ هزار تومانی

نماینده مردم ساری و میان‌دورود در مجلس، گفت: کشاورزان حتی رضایت دارند محصول خود را با قیمتی حدود ۵۰ هزار تومان به دولت تحویل دهند این درحالی است که هر کیلوگرم برنج با قیمت ۷۰ هزار تومان وارد کشور می‌شود، متوجه این سیاست دولت نمی‌شوم.

علی بابائی کارنامی  نماینده مردم ساری و میان‌دورود در مجلس شورای اسلامی در خصوص برنج باقی مانده روی دست کشاورزان، گفت: درحال حاضر یک میلیون تن برنج در استان مازندران دپو شده و با تداوم روند فعلی دچار خسارت و آسیب می‌شود و دولت برای آن برنامه‌ای ندارد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: نسبت به عملکرد آقای مخبر در زمینه  خرید برنج‌های باقی مانده روی دست کشاورزان نقد جدی داریم زیرا علی‌رغم تذکرات نمایندگان خصوصا نمایندگان استان مازندران در مجلس اقدام خاصی انجام نداد و برنامه حمایتی از آنها ارائه نکرد.

وی با اشاره به اینکه دولت باید برنج های باقی مانده روی دست کشاورزان را با قیمت کارشناسی حداقل ۴۳ هزار تومان خریداری کند، ادامه داد: کشاورزان توقع خرید محصول خود با قیمت بالا را ندارند، هرچند با وجود تورم، فروش این محصولات با قیمت ۷۰ هزار تومان نیز صرفه اقتصادی ندارد. کشاورزان نگران از بین رفتن برنج های برداشت شده هستند.

بابائی کارنامی با بیان اینکه حدود یک ماه دیگر فصل برداشت برنج آغاز می‌شود و اگر تا آن زمان برنج‌های موجود در انبارها تعیین تکلیف نشوند کشاورزان با مشکل مواجه می‌شوند، تصریح کرد: کشاورزان رضایت دارند محصول خود را با قیمتی حدود ۵۰ هزار تومان به دولت تحویل دهند این درحالی است که هر کیلوگرم برنج با قیمت ۷۰ هزار تومان وارد کشور می‌شود، متوجه این سیاست دولت نمی‌شوم.

دولت اگر فعلا ۱۰۰ هزار تن برنج را از کشاورزان خریداری کند باقی مانده محصولات نیز به فروش می‌رسد

نماینده مردم ساری و میان‌دورود در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه همواره در فصل برداشت به مدت ۵ ماه واردات برنج متوقف می‌شد اما متاسفانه سال گذشته این ممنوعیت اعمال نشد، عنوان کرد: دولت باید مردادماه سال گذشته برنج پرمحصول را از کشاورزان خریداری می‌کرد.

وی با بیان اینکه دولت در دوسال بیشترین زیان و ضرر را به باغداران مرکبات و برنجکاران استان‌های شمالی وارد کرد، گفت: دولت اگر فعلا ۱۰۰ هزار تن برنج را از کشاورزان خریداری کند باقی مانده محصولات نیز به فروش می‌رسد

دستور فوری مخبر به وزارتخانه‌های دفاع، علوم و بهداشت برای خرید برنج از کشاورزان شمالی

نماینده مردم آمل در مجلس، گفت: با پیگیری‌های انجام شده معاون اول رئیس جمهور صبح امروز با قید فوریت دستور داد تا وزارتخانه‌های دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری اقدام به خرید برنج باقی مانده در انبارهای کشاورزان کنند.

رضا حاجی پور نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به مشکلات به وجود آمده طی ۱۰ ماهی که از زمان برداشت برنج می‌گذرد از طریق رئیس جمهور و معاون اول پیگیری‌هایی داشته ایم، آقای مخبر صبح امروز با قید فوریت دستور دادند تا وزارتخانه‌های دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری اقدام به خرید برنج باقی مانده در انبارهای کشاورزان کنند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ، ادامه داد: این انتظار را داریم که پس از این دستور معاون اول رئیس جمهور وزارتخانه های نام برده و سایر وزارتخانه‌ها اقدام به خرید برنج کنند زیرا با رسیدن فصل گرما محصول باقی مانده بر روی دست کشاورزان شمالی دچار آفت شده و از بین می‌رود، برنج‌ها با توجه به کیفیتی که دارند و هزینه تولید آن باید با قیمت مناسبی خریداری شود تا کشاورزان متضرر نشوند.

حاجی پور با اشاره به اینکه تولید هر کیلو گرم برنج با روش سنتی حدود ۷۰ هزار تومان و به روش مکانیزه حدود ۶۰ هزار تومان برای کشاورزان هزینه دارد، افزود: هزینه کارگر در شمال کشور از روزی ۸۰۰ هزار تومان تا ۱ میلیون تومان بود، با این شرایط و قیمت پایین محصول کشاورزی که یک هکتار زمین دارد چگونه می‌تواند امرار معاش کند