خوزستان امروز تشنه است و این تشنگی از هورالعظیم گرفته تا چادگان، روستاهای حمیدیه و….. خود را نشان داده است، بی شک این خشکی و بی آبی دامنه وسیع‌تری از فجایع را به دنبال خواهد داشت.

اولویت مسوولین خشک کردن تالاب ها نه احیا

خوزستان امروز تشنه است و این تشنگی از هورالعظیم گرفته تا چادگان، روستاهای حمیدیه و….. خود را نشان داده است، بی شک این خشکی و بی آبی دامنه وسیع‌تری از فجایع را به دنبال خواهد داشت.

 درآمد نیوز – مونا ربیعیان/این خشکسالی ابعاد گسترده‌تری از حیات بشر را در برمی‌گیرد، تا جایی که تهدیدی برای زندگی مردم است که برخی از این خسارات قابل جبران نخواهد بود. خوزستان امروز تشنه است و این تشنگی از«هورالعظیم» گرفته تا چادگان، روستاهای حمیدیه  و….. خود را بیشتر نشان داده است. بی شک این خشکی و بی آبی دامنه وسیع‌تری از فجایع  را به دنبال خواهد داشت.

سیاست‌های اشتباه وزارت نیرو و جهاد کشاورزی بر شدت ‌گیری این خشکسالی‌ها در کشور دامن زد

خشکسالی دو سوم تالاب ها

دو سوم هورالعظیم برای عراق است و این تالاب از رود کرخه تامین می شد که درحال حاضر به باتلاق تبدیل شده است با توجه به اینکه آب مایع حیات است و برای زندگی حیوانات و انسان ها آب باید باشد تا زندگی جریان پیدا کند اما ما شاهد این هستیم که ایران روز به روز خشکسال تر می شود.

اقیانوس هند مرتب درحال طغیان است و تابستان هندوستان و تایلند بالای کوه ها از آب های طغیان کرده برنج کاری می کنند و پاییز به سمت یمن و عربستان آب ها جاری می شود و دره های بی آب پر آب می شوند به طوری که جنگل ها را آب فرا می گیرد و حیوانات از ترس مردم فرار می کنند و وقتی آب فروکش می کند مردم ماهی ها را صید می کنند این حکایت هور العظیم این روزها است گرم شدن کره زمین یکی از دلایل نابودی هورالعظیم است از طرفی سد سازی هایی که انجام شده در خوزستان البته اگر سدها نبودند خوزستان در سال های گذشته نابود می شد اما در حال حاضر سد سازی ها آب ها را بخار می کنند.

اولویت وزارت نیرو نجات باتلاق ها نیست

متاسفانه وزارت نیرو فکری برای بی آبی ندارد با توجه به اینکه وقتی انقلاب شد اعلام کردند ایران باید در بخش کشاورزی خودکفا باشد بعدها متوجه شدند کشورهای پیشرفته در بخش صنعت موفق هستند بنابراین اعلام کردند ایران باید در بخش صنعت خودکفا باشد و کشاورزی را رها کردند و اولویت آب را اول به شهرها و بعد صنعت و در آخر به کشاورزی اختصاص دادند و هیچ جایگاهی برای باتلاق و تالاب باقی نگذاشتند و این شد که با بی آبی رو به رو شدیم.

وقتی با انرژی خورشیدی می شود برق تولید کرد چرا با آب این کار رو انجام دهیم؟ کشاورزی بخش حجیمی از آب را می بلعد و به مرور ما این بخش را جیره بندی کردیم و آب کشاورزی به شهرها بخشیدیم تا آب شهر ها تمام نشود با توجه به این صحبت ها من بارها اعلام کردم سمینار و نشست برای بحران آب هیچ فایده ای ندارد چرا که آبی نیست که بحرانی باشد.

وقتی شهر مانند کرمان آب ندارد ۷ چاه آب برایش تاسیس می کنیم و آب های سطحی که تمام شده است آب های زیر زمینی را نیز ما داریم به پایان می رسانیم با چاه زدن نه تنها آب ها را نابود می کنیم بلکه باعث می شویم تا زمین نشست کند و نابود شود. این خشکسالی برای ایران تنها نیست در حال حاضر قطب جنوب و شمال هم درحال نابودی هستند این مشکلات با حرف و هشدار درست نخواهد شد امروزه ما شاهد این هستیم که باتلاق ها به لنجزار تبدیل شده است مگر اینکه بارندگی رخ دهد در غیر این صورت وضعیت بدتر خواهد شد.

آب نیست

نه اینکه بگویم آب کم است آبی اصلا وجود ندارد وقتی در منطقه گرمسار به ۲۵۰۰ هکتار مندولک یه سنگ آب معادل یک آفتابه آب داده می شود و آب کشاورزی را به شهر گرمسار می دهند که مواقعی آب آن شهر قطع نشود با توجه به این صحبت ها باید گفت که ما با این کار زمین های کشاورزی نابود می شود در خوشبینانه ترین حالت تهران ۵۰ سال دیگر آب دارد درباره ایران باید بگویم که آب روستاها دومینو وار به پایان می رسد و و شهرستان ها یکی پس دیگه به شهرها کوچ می کنند.

منجلاب هورالهویزه و مرگ اسرارآمیز پرندگان نایاب

عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی با تاکید به بررسی جزییات مرگ پرندگان کمیاب به واسطه کابل نازک ارت فوقانی دکل برق در منطقه هورالهویزه، گفت: دولت باید بیش از گذشته در مباحث محیط زیستی که در حال تبدیل شدن به بحران هستند برنامه ریزی داشته باشد.

علیرضا ورناصری قندعلی در مورد تلف شدن ۱۷۰ قطعه پرنده در اثر برخورد با سیم نازک ارت فوقانی دکل برق ۳۳ ولت میدان نفتی یاران شمالی، گفت: در دوران هشت سال دفاع جنگ تحمیلی، طی اقداماتی دولت عراق مانع از ورود آب دجله و فرات به هورالعظیم شد همین عوامل خشکی تدریجی هور را رقم زد، از طرفی شاهد خشکسالی و کاهش بارندگی بودیم که دامنه خشکسالی تالاب هورالعظیم را وسیع‌تر از هر زمان دیگر کرد.

حوادث تلخی در هورالهویزه در حال رخ دادن است

نماینده مردم‌ مسجدسلیمان، هفتکل، لالی و اندیکا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ایجاد میادین نفتی در هورالهویزه، افزود: تمام عوامل از نبود آب تا خشکسالی و ایجاد میدان‌های نفتی همگی دست به دست داده تا شاهد حوادث تلخی در این تالاب جنوبی کشور باشیم.

احیای تالاب هورالهویزه اقدام راحتی نیست

وی با بیان اینکه باید کل محیط زیست و اکوسیستم هورالعظیم مد نظر قرار بگیرد، یادآور شد: امروز شاهد طغیان گرد و غبار در خوزستان هستیم که گاهی تا مرکز کشور هم هجوم می‌آورند که همگی نشات گرفته از خشکسالی و بی‌آبی هورالعظیم است، با تمام تفاسیر باید پذیرفت که احیای تالاب هورالهویزه اقدام راحتی نیست.

 آسیب استخراج نفت از هورالعظیم ناچیز است

ورناصری میزان آسیب استخراج نفت از هورالعظیم را ناچیز دانست و گفت: درصد آسیب و خسارات میدان‌های نفتی حفاری شده در هورالهویزه در برابر سایر دلایل  بسیار ناچیز است؛ خشکسالی‌های منجر به تغییر کاربری این تالاب جنوبی شده است که تهدیدی برای گونه‌های نایاب گیاهی و جانوری این منطقه است.

 تخریب محیط زیست قابل شکایت و پیگیری از مراجع قضایی است

عضو مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تخریب‌های صورت گرفته در هورالهویزه از مرگ پرندگان نایاب تا خشکی این تالاب باید به صورت علمی بررسی شود، تصریح کرد: آثار فعالیت‌های انسانی به محیط زیست را باید به صورت جزئی بررسی و براساس آمار مورد رسیدگی قرار بگیرد، تخریب محیط زیست قابل شکایت و پیگیری از مراجع قضایی است اما مهمتر از این مسئله مباحث کلان هورالعظیم است باید با حساسیت خاصی از طرف تمام کشورهای ذینفع همچون عراق، کویت و کشورهای حاشیه خلیج فارس پیگیری شود.

 ۱۱ عامل در مرگ تدریجی هورالهویزه نقش داشته است

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی حدود ۱۱ عامل را در تخریب هورالهویزه موثر دانست و گفت: باید شدت و میزان اثر گذاری عوامل مختلف در تخریب تالاب هورالعظیم بررسی و براساس آن اقدام به حل مشکلات کنیم، دولت باید بیش از گذشته در مباحث محیط زیستی که در حال تبدیل شدن به بحران هستند برنامه ریزی داشته باشد.

سناریوی مرگ پرندگان کمیاب در هورالعظیم ادامه دارد

وی با تاکید به بررسی جزییات مرگ پرندگان کمیاب به واسطه کابل نازک ارت فوقانی دکل برق در منطقه هورالهویزه، یادآور شد: با رسیدگی به جزییات حادثه که سال‌های گذشته نیز شاهد آن بودیم باید کوتاهی هر دستگاه بررسی و در مراجع قضایی پاسخگو باشند.

قوه قضاییه اهتمام  ویژه‌ای برای رسیدگی به مباحث محیط زیستی دارد

ورناصری در ثبت شکایت علیه یکی از شرکت‌های نفتی واقع در هورالعظیم مبنی بر بی توجهی مرگ پرندگان این مناطق، گفت: طی چند روز گذشته اژه‌ای رئیس قوه قضاییه برای بررسی پرونده پتروشیمی گرگان که سالیان متمادی مغفول مانده بود شخصا ورود داشته بی تردید اهتمام ویژه‌ای برای رسیدگی به مباحث محیط زیستی در بدنه قوه قضاییه وجود دارد.

نماینده مردم در مجلس یازدهم در پایان خاطرنشان کرد: امروز مردم با مباحث و مشکلات اقتصادی روبرو هستند و منکر این ماجرا نیستم اما باید بپذیریم که محیط زیست جزئی از زندگی مردم است قطعا آسیب به آن، مختل شدن زندگی بشر را به همراه خواهد داشت، امروزه مطالبات مربوط به محیط زیست منجمله تالاب هورالعظیم به کرات به واسطه دوستداران محیط زیست مطرح می‌شود و این مباحث تا رسیدن به نتیجه مطلوب باید پیگیری شود.