تهران – درآمد نیوز – به گفته مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی، امسال یک میلیارد و ۸۶۵ میلیون مترمکعب گاز به میدان شوریجه D و یک میلیارد و ۱۴ میلیون مترمکعب گاز به مخزن سراجه قم تزریق‌شده که طی مدت بهره‌برداری از این مخازن طبیعی ذخیره‌سازی، یک رکورد به‌حساب می‌آید.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از شرکت نفت مناطق مرکزی، «رامین حاتمی» در رابطه با میزان تزریق گاز و بازتولید از مخزن شوریجه D اظهار داشت: طی مدت هشت ماه ابتدای سال جاری علاوه بر تولید گاز، عملیات تزریق گاز در مخزن شوریجه D صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد افزایش داشته است، این اقدام، نقطه قابل‌اتکا جهت تأمین پایدار گاز مصرفی خانوارها و پشتیبانی شبکه انتقال گاز در شمال و شمال شرق کشور است.
 حاتمی در رابطه با تاریخچه بازتولید گاز از مخزن شوریجه D گفت: مخزن شوریجه D میدان خانگیران، یکی از مهم‌ترین سازندهای گازی این میدان است که در سال ۱۳۶۶ کشف و به بهره‌برداری رسید. با توجه به ساختار مناسب مخزنی برای ذخیره‌سازی گاز انتخاب و عملیات ذخیره‌سازی گاز در این مخزن از سال ۱۳۹۳ شروع‌شده است.
وی افزود: تأمین انرژی پایدار در مناطق شمال و شمال شرق و بعد مسافت این مناطق از مراکز اصلی تولید گاز در جنوب کشور و لزوم کاهش وابستگی به واردات گاز، همواره یکی از دغدغه‌های شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به‌عنوان تنها تولیدکننده گاز در این مناطق بوده و توسعه شبکه گازرسانی و مصرف روزافزون گاز در کشور اهمیت ذخیره‌سازی را دوچندان کرده است.
رئیس هیات مدیره شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، ضمن بررسی عملکرد و برنامه ذخیره‌سازی گاز در منطقه عملیاتی سراجه قم اظهار داشت: سال گذشته در منطقه عملیاتی سراجه قم ۸۶۹ میلیون مترمکعب گاز ذخیره شد و طی سال ۱۳۹۹ این میزان ذخیره‌سازی به ۱۰۱۴ میلیون مترمکعب رسید که از ابتدای سال ۱۳۹۰ و شروع ذخیره‌سازی در این میدان، یک رکورد جدید محسوب شده و پیش‌بینی می‌شود، امسال نیز با اضافه شدن حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب گاز معادل ۱۷ درصد نسبت به سال گذشته، توان بازتولید به بیش از یک میلیارد مترمکعب برسد.
حاتمی درباره اهمیت طرح ذخیره‌سازی سراجه قم تصریح کرد: با توجه به روند افزایش مصرف گاز در کشور و سیاست‌گذاری شرکت ملی نفت ایران برای تضمین و تأمین سوخت در فصل سرد سال، تبدیل مخزن تخلیه‌شده سراجه قم به‌عنوان مخزن ذخیره‌سازی در دستور کار قرار گرفت. همچنین موقعیت جغرافیایی مناسب، مجاورت آن به استان تهران و خط لوله سراسری انتقال گاز، ضرورت اجرای این طرح ملی را دوچندان کرد تا در اوج مصرف گاز در فصل زمستان خللی در خدمت‌رسانی به هم‌وطنان ایجاد نشود.
به گزارش ایرنا، ‌برای تامین پایدار گاز مورد نیاز در مناطق شمالی کشور، ‌علاوه بر افزایش تولید از میادین گازی، استفاده از مخازن ذخیره سازی نیز در دستور کار قرار داشته است. با توجه به این موضوع، دو مخزن سراجه و شوریجه شناسایی شد که در تابستان گاز به این مخازن تزریق می شود و در زمستان، برداشت گاز از آن صورت می گیرد.