در ماه های گذشته بازار مرغ و گوشت برهم ریخته شده بود و در این روزها هم این بازار به آرامش نرسیده است. بازار گوشت اعم از گوشت قرمز و مرغ دارای نوسان قیمتی بوده به طوری که قیمت گوشت قرمز در بین قصابی‌های مناطق مرکزی شهر تهران بین ۳۹۰ تا ۵۰۰ هزار تومان متغیر است. همچنین نرخ گوشت مرغ با وجود تعیین قیمت مصوب ۷۳ هزار تومان در برخی پروتئینی فروشی‌ها این مناطق تا بیش از ۹۵ هزار تومان رسیده است.

درآمد نیوز – در ماه های گذشته بازار مرغ و گوشت برهم ریخته شده بود و در این روزها هم این بازار به آرامش نرسیده است. بازار گوشت اعم از گوشت قرمز و مرغ دارای نوسان قیمتی بوده به طوری که قیمت گوشت قرمز در بین قصابی‌های مناطق مرکزی شهر تهران بین ۳۹۰ تا ۵۰۰ هزار تومان متغیر است. همچنین نرخ گوشت مرغ با وجود تعیین قیمت مصوب ۷۳ هزار تومان در برخی پروتئینی فروشی‌ها این مناطق تا بیش از ۹۵ هزار تومان رسیده است.

در «طرح فجر تا فطر» وزارت جهاد کشاورزی مبادرت به توزیع حدود ۳۳ قلم کالای اساسی با قیمت تنظیم بازار از ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ تا اول اردیبهشت ۱۴۰۲ (پایان ماه رمضان) کرد. برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای طی توافق نامه‌ای با وزارت جهاد کشاورزی در این طرح همراه شدند و مبادرت به توزیع برخی اقلام با قیمت تنظیم بازار از جمله گوشت کردند. با وجود گذشت تقریباً دو ماه از طرح، شاهد توزیع گوشت قرمز با قیمت تنظیم بازار در برخی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای سطح شهر هستیم.

بر اساس رصد میدانی خبرنگار مهر قیمت یک کیلو ران گوساله بسته بندی شده ۳۹۹ هزار تومان و یک کیلو گوشت کف دست گوسفند ۳۹۰ هزار تومان در این فروشگاه‌ها عرضه شده و قابل خرید است. اما گوشت مرغ عرضه شده این فروشگاه‌ها بالاتر از قیمت پروتئین فروشی‌های سطح شهر بوده به طوری که یک کیلو و ۸۰۰ گرم ران مرغ به مبلغ ۲۳۲ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

این قیمت‌ها در فروشگاه‌های آنلاین نیز متغیر بوده و در حالی که فروشگاهی، موجودی نداشته و ۹۵ درصد انواع گوشت قرمز را در حال تأمین زده با گشتی در سایر فروشگاه‌های آنلاین قیمت‌های متفاوت و بالاتر از قصابی‌ها و پروتئین فروشی‌های سطح شهر هستند. به عنوان نمونه در حالی که ران گوسفند در قصابی‌ها بین ۴۸۵ تا ۵۱۰ هزار تومان متغیر است این مبلغ در فروشگاه‌های آنلاین ۵۱۵ هزار تومان قیمت گذاری شده است. همچنین قیمت گوشت چرخ کرده نیز تفاوت زیادی با فروشگاه‌های سطح شهر دارد این در حالی است که در برخی فروشگاه‌های آنلاین به دلیل حذف واسطه‌ها و ارائه گوشت به طور مستقیم از تولیدکننده به مصرف کننده انتظار است این مبالغ کمتر باشد.

انتظار مردم از دولت ساماندهی بازار گوشت قرمز و مرغ است

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس، گفت: علی رغم اینکه ده‌ها هزار میلیارد تومان برای بهبود وضعیت و مناسب سازی قیمت اقلام، محصولات غذایی، گوشت قرمز، گوشت مرغ و نان صرف می‌شود شاهد هستیم که رضایت‌مندی در این بخش متناسب با صرف اعتبارات از محل بیت المال و خزانه کشور نیست .

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی در خصوص افزایش قیمت گوشت قرمز و گوشت مرغ در بازار، گفت: مردم از دولت سیزدهم و وزیر جدید جهاد کشاورزی با توجه به اینکه بخش اعظم مسائل کشور مربوط به امنیت غذایی و تامین غذای مردم است انتظار دارند که مسائل را ساماندهی و این اقلام ثبات قیمت پیدا کنند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه چرا باید به صورت پیاپی شاهد تلاطم قیمت در بازار گوشت قرمز و گوشت مرغ باشیم، چرا نباید تصمیمات دقیق، جامع، مانع و حساب شده باشند، عنوان کرد: انتظار داریم آقای نیکبخت با برنامه ریزی درست به مسائل ورود کنند و این وضعیت نابسامان و وضعیت دور از انتظار را ساماندهی کنند.

وی با اشاره به اینکه مردم در نامه‌ها، تلفن ها و مطالب حضور خود با نمایندگان از مسائل حوزه گوشت قرمز، گوشت مرغ و برخی اقلام دیگر گلایه مند هستند، افزود: علی رغم اینکه ده‌ها هزار میلیارد تومان برای بهبود وضعیت و مناسب سازی قیمت اقلام، محصولات غذایی، گوشت قرمز، گوشت مرغ و نان صرف می‌شود شاهد هستیم که رضایت‌مندی در این بخش متناسب با صرف اعتبارات از محل بیت المال و خزانه کشور نیست و مردم از این جهت نگران هستند.

حاجی دلیگانی گفت: وزارت جهادکشاورزی در طول ماه‌های گذشته تا کنون ثبات مدیریت نداشته است، اکنون باید وزیر جهاد کشاورزی جدید قدم‌های مثبتی را بردارد و ما نیز در مجلس شورای اسلامی منتظر این اقدامات هستیم.

مصرف‌کنندگان توان خرید گوشت مرغ ندارند

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس گفت: این مسله یک واقعیت است که افزایش قیمت نهاده‌های دامی هزینه تولید را افزایش داده و مصرف کنندگان توان خرید ندارند.

علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی در خصوص افزایش قیمت گوشت مرغ و گوشت قرمز در بازار، گفت: سیاست‌های گذشته وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه اشتباه بوده، این سیاست‌ها به تولید کننده و مردم آسیب وارد کرد.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مقرر شده بود نهاده‌های دامی بدون رانت در اختیار تولیدکنندگان و دامداران قرار بگیرد و این مسئله را با صدای بلند اعلام می‌کردند اما در واقعیت امروز دامداران و مرغداران در تامین نهاده‌های دامی مورد نیاز با مشکل مواجه هستند.

وی با تاکید بر اینکه این مسله یک واقعیت است که افزایش قیمت نهاده‌های دامی هزینه تولید را افزایش داده و مصرف کنندگان توان خرید ندارند، عنوان کرد: دولت باید به جای پرداخت یارانه به واردکننده گوشت سیاست‌ها را تغییر دهد و آن را در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار دهد تا تولید در کشور روان شود و همچنین از سوی دیگر با مصیبتی که امروز مواجه هستیم مواجه نشویم.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: با سیاست واردات گوشت که امروز متاسفانه در دستورکار قرار گرفته شده یارانه را به تولیدکنندگان خارجی می‌دهیم، باید این سیاست اشتباه تغییر پیدا کند.