کارگاه لانگوال W3 به عنوان بزرگترین کارگاه استخراج مکانیزه سالهای فعالیت شرکت، در اسفند ماه سال جاری وارد فاز عملیاتی شد.

به گزارش درآمد نیوز و به نقل از روابط عمومی شرکت زغال سنگ پروده طبس، کارگاه لانگوال W3 به عنوان بزرگترین کارگاه استخراج مکانیزه سالهای فعالیت شرکت، در اسفند ماه سال جاری وارد فاز عملیاتی شد.

رمضان کریتی ثانی مدیرعامل کزغال با اعلام این خبر افزود: با اتمام پروژه اورهال تجهیزات مکانیزه استخراج به عنوان بزرگترین اورهال تجهیزاتی دوران فعالیت زغال سنگ پروده طبس با هدف تعمیرات اساسی و نوسازی تجهیزات لانگوال که با استفاده از ۷۶،۴۴۰ نفر شیفت اجرا و ۹۰ روز به طول انجامید، انتقال حدود ۳۰۰۰ تن تجهیزات بازسازی شده از اوایل آذر ماه به زیرزمین برای نصب در کارگاه W3 آغاز شد و در یک بازه زمانی حدوداً دو ماهه، تجهیزات منتقل و نصب گردید.

وی همچنین عنوان کرد که با توجه به شرایط زمین شناسی و تکتونیکی منطقه و به منظور افزایش ضریب ایمنی با توجه به استقرار این کارگاه در عمق ۶۵۰ متری از سطح زمین، یک دستگاه شیرر جدید خریداری و در نصبیات کارگاه W3 استفاده شد تا با کاهش عمق برش، از افزایش فشار و ریزش های ناشی از شرایط تکتونیک جلوگیری شده و کنترل بیشتری روی رفتار لایه ها به منظور استمرار استخراج، اعمال شود.

مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس افزود که کارگاه W3 به عنوان نهمین کارگاه لانگوال شرکت، بزرگترین کارگاه استخراج دوره سال های فعالیت شرکت محسوب می شود که بیش از ۲۱۵۰ متر طول و ۲۰۰ متر عرض داشته و حدود ۱،۵۰۰،۰۰۰ تن ذخیره دارد. برداشت ذخیره این کارگاه حدود ۲ سال زمان خواهد برد که بر این اساس، استخراج و تولید زغال سنگ در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ روند افزایشی و مستمر خواهد داشت و این شرایط برای کلیه ذینفعان نویدبخش خواهد بود.

کریتی ثانی همچنین توضیح داد که با توجه به وجود یک ست لانگوال، استخراج مکانیزه در پایان هر کارگاه و درطول دوره اورهال تجهیزات، متوقف می شود و این امر، کاهش میزان تولید زغال سنگ را به دنبال دارد. شرکت زغال سنگ پروده طبس برای پوشش این وقفه و جلوگیری از قطع شدن فرایند استخراج در دوره های اورهال و با هدف تأمین هرچه بیشتر و بهتر خوراک صنایع کک سازی کشور، خرید ست دوم تجهیزات لانگوال را در دستور کار خود قرار داده است. با توجه به پیشرفت روند مناقصه، انتظار می رود تأمین تجهیزات مطابق برنامه زمان بندی محقق شود تا به این ترتیب، در سال ۱۴۰۲ و همزمان با پایان استخراج کارگاه W3، تجهیزات که در کارگاه جدید نصب خواهند شد، وارد فاز عملیاتی شوند و روند استخراج زغال سنگ خام بدون وقفه ادامه پیدا کند.

شایان ذکر است که از آغاز فعالیت شرکت زغال سنگ پروده طبس به عنوان اولین و تنها بهره بردار معادن تمام مکانیزه زغال سنگ کشور در سال ۱۳۸۷ تا سال جاری، تعداد هشت کارگاه لانگوال به روش مکانیزه مورد بهره برداری قرار گرفته است که حاصل آن استخراج بیش از ۶،۵۰۰،۰۰۰ تن زغال سنگ خام صرفاً از سیستم لانگوال بوده است. ضمن اینکه از ابتدای فعالیت شرکت تا پایان بهمن ۱۴۰۰، از مجموع پیشروی ها، استخراج نیمه مکانیزه و استخراج لانگوال، بالغ بر ۱۱،۶۰۰،۰۰۰ تن زغال خام استخراج گردیده که به تولید حدود ۵،۳۰۰،۰۰۰ تن کنسانتره منجر شده است.