رئیس جمهور در نشست مطبوعاتی خود در ونزوئلا با اشاره به روابط میان تهران و کاراکاس آن را راهبردی توصیف کرد و برخورداری از منافع، نگاه و دشمن مشترک را دلیل این روابط دانست.

درآمد نیوز – رئیس جمهور در نشست مطبوعاتی خود در ونزوئلا با اشاره به روابط میان تهران و کاراکاس آن را راهبردی توصیف کرد و برخورداری از منافع، نگاه و دشمن مشترک را دلیل این روابط دانست.

حجت الاسلام رئیسی به وقت محلی در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای ونزوئلایی خود که در جریان برنامه‌های سفر رسمی به این کشور برگزار می‌َشد، با تمجید از سال‌ها مقاومت مردم ونزوئلا در برابر امپریالیسم و ادای احترام به قهرمانان ملی این کشور گفت: ایران و ونزوئلا منافع و دیدگاه‌های مشترکی در زمینه‌های استقلال‌طلبی، آزادی و عدالت‌خواهی دارند که باعث شده مردم این دو کشور کنار هم قرار گیرند.

رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه مردم ایران و ونزوئلا دارای دشمنان مشترکی هستند که نمی‌خواهند ما مستقل زندگی کنیم، افزود: ملت ایران در طول سال‌های گذشته دوستی خود را با مردم ونزوئلا اثبات کرده و همواره نشان داده که دوست روزهای سخت آنان است.

رئیسی با اشاره به اینکه روابط میان ایران و ونزوئلا روابط دیپلماتیک معمولی نیست، بلکه راهبردی است، اظهار کرد: برخورداری از منافع، نگاه و دشمن مشترک، همکاری‌های فیمابین را عمیق و راهبردی کرده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه ایران و ونزوئلا در سال‌های گذشته گام‌های خوبی در جهت توسعه روابط در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، انرژی و خدمات فنی و مهندسی برداشته‌اند، تصریح کرد: امروز دو کشور مصمم به توسعه روابط در حوزه‌های مختلف هستند.

حجت الاسلام رئیسی در ادامه خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب اسلامی، خون مطهر شهدا و ایستادگی و مقاومت ملت ایران توانسته فشارها و تحریم‌ها را تبدیل به فرصت کرده و از این طریق ظرفیت‌های متنوعی فراهم آورد که آماده به اشتراک گذاشتن آنها با ملت مقاوم ونزوئلا است.

رئیس جمهور با مفید و سازنده توصیف کردن مذاکرات با همتای ونزوئلایی خود در راستای ارتقای سطح روابط دو کشور گفت: در مذاکرات انجام شده هر دو طرف تاکید داشتند که با وجود اقدامات صورت گرفته برای توسعه روابط، همچنان ظرفیت زیادی برای گسترش همکاری‌های فیمابین وجود دارد.

رئیسی با اشاره به افزایش حجم تبادلات تجاری میان دو کشور از ۶۰۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ به بالای ۳ میلیارد دلار در حال حاضر افزود: حجم مبادلات تجاری فیمابین در گام اول به ۱۰ و در گام دوم به ۲۰ میلیارد دلار قابل افزایش است.

رئیس جمهور امضای ۱۹ سند همکاری میان دو کشور در عرصه‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی، انرژی و علمی و فناوری را جلوه‌ای از اراده دو طرف برای گسترش روابط فیمابین توصیف و تصریح کرد: امیدوارم با اجرای این اسناد بتوانیم گام بلندی در ارتقای سطح روابط دو کشور برداریم.

شراکت تجاری ایران و آمریکای لاتین؛ از صادرات نفت تا اجرای پروژه‌های مهندسی

نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره اینکه کشورهای آمریکای لاتین حتی در شرایط تحریمی یکی از مشتریان خرید نفت ایران بودند، گفت: بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین علی‌رغم قرارگیری در کنار کشورهایی مانند آمریکا و کانادا، توسعه‌یافته نیستند، لذا در حوزه فناوری‌های علمی، صنعتی و پزشکی از مشتریان ایران اند.

محسن زنگنه با اشاره به سفر آقای رئیسی به آمریکای لاتین، اظهار کرد: کشورهای آمریکای لاتین از لحاظ سیاسی بسیار به جمهوری اسلامی نزدیک اند و مانند ما تا کنون متحمل توطئه‌های زیادی از جانب ایالات متحده شده اند. لذا حکومت و ملت این کشورها، نوعی حس مشترک با ایرانیان دارند و همین امر هم باعث شده در طول سال‌هایی که ما درگیر جنگ تحمیلی و سپس تحت فشار تحریم‌ها بودیم، کشورهای آمریکای لاتین از جمله کشورهایی باشند که همواره مواضع نزدیک با ما دارند و کنار ملت و دولت ما هستند؛ از جمله اینکه معمولا در مجامع بین‌المللی به نفع ایران موضع‌گیری می‌کنند.

وی ادامه داد: همین همبستگی سیاسی باعث شده که در حوزه اقتصادی نیز علی‌رغم فاصله جغرافیایی، مراودات خوبی بین ما و کشورهای آمریکای لاتین وجود داشته باشد. این کشورها حتی در شرایط سخت تحریم، جزو خریداران ثابت نفت و فراورده‌های پتروشیمی ایران بودند و اکنون این امکان وجود دارد که ما مراودات خود در این حوزه را با این کشورها افزایش دهیم.

عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه همچنین این کشورها می‌توانند تامین‌کننده کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی مورد نیاز ایران باشند، عنوان کرد: بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین علی‌رغم قرارگیری در کنار کشورهایی مانند آمریکا و کانادا، توسعه‌یافته نیستند، لذا در حوزه فناوری‌های علمی، صنعتی و پزشکی از مشتریان ایران اند. همین الان هم جمهوری اسلامی در حال اجرای پروژه‌های متعدد همکاری در حوزه‌های صنعتی و انرژی با این کشورهاست. لذا در این حوزه نیز می‌توان تعاملات با کشورهای آمریکای لاتین را گسترش داد تا این کشورها تبدیل به بازار کار خوبی برای شرکت‌های مهندسی ما باشند، کما اینکه به دلیل قرابت سیاسی بین ما و کشورهای آمریکای لاتین، مردم این کشورها نگاه مثبتی نسبت به ایرانیان دارند.

زنگنه تاکید کرد: هر چه قدر که جمهوری اسلامی بتواند رابطه خود با کشورهایی که در فاصله دور از مرزهای ایران قرار دارند را تقویت و جایگاه خود در این کشورها را مستحکم کند، می‌تواند شاخص‌های امنیت خود را ارتقا دهد، خصوصا اگر این کشورها در نزدیکی آمریکای شمالی یا اروپای غربی واقع شده باشند، زیرا این کار علاوه بر افزایش امنیت جمهوری اسلامی، امنیت کشورهای متخاصم با ما را نیز به خطر می‌اندازد، کما اینکه آمریکایی‌ها نیز با گسترش حضور خود در کشورهای حاشیه خلیج فارس، به دنبال تهدید امنیت جمهوری اسلامی بودند. اکنون حضور ایران در کشورهای همجوار با آمریکا، می‌تواند تهدیدهای امنیتی این کشور علیه ایران را کاهش دهد.

وی اضافه کرد: امروز مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در هم تنیده شده و بدون ایحاد یک امنیت پایدار برای خود، نمی‌توان به رشد اقتصادی فکر کرد، کما اینکه بدون ثبات اقتصادی نیز نمی‌توان به امنیت پایدار دست یافت. طبیعتا هر چه ایران بتواند دایره نفوذ خود به مرزهای کشورهای دور را گسترش دهد، می‌تواند امنیت خود را ارتقا دهد که این باعث افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در کشور و اطمینان خاطر سرمایه‌گذار داخلی می‌شود. لذا این تحرکات دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی، در بهبود شاخص‌های اقتصادی کشور تاثیر اساسی دارد.

نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه نباید رابطه خود با آمریکای لاتین را محدود به چند کشور خاص کنیم و باید این دایره گسترش یابد، گفت: به عنوان مثال برزیل در طی سال‌های گذشته خود را بالا کشیده است و توانسته اقتصاد خود را در یک دهه گذشته ارتقا دهد و جایگاه خوبی را در اقتصاد دنیا پیدا کند. البته ما الآن هم با برزیل ارتباط خوبی داریم و این کشور یکی از تامین‌کنندگان نهاده‌ها و فراورده‌های دامی ماست، اما در هر صورت ضروری است ما ارتباط خود با این کشور و دیگر کشورهای آمریکای لاتین را گسترش دهیم.