رئیس کانون صنفی راهنمایان گردشگری می‌گوید به دنبال این هستیم که تعداد بیشتری از راهنمایان بیمه شوند چون ظرفیت دو هزار نفری ایجاد شده که باید پر شود.

به گزارش درآمد نیوز و به نقل از مهر_ گروه جامعه؛ راهنمایان گردشگری بیمه می‌شوند رئیس کانون صنفی انجمن‌های صنفی راهنمایان سراسر کشور در نشستی که به صورت مجازی برگزار شد؛ گفت که برای تکمیل سهمیه هنوز می‌توانند تعداد بیشتری از راهنمایان را بیمه کنند پس کسانی که شرایط لازمه را دارند می‌بایست هر چه سریع‌تر اقدام کنند. اعضای کانون انجمن‌های صنفی در این نشست گفتند که هیچ محدودیتی مانند عضویت در تشکل‌های دیگر برای افراد واجد شرایط وجود ندارد و همه می‌توانند از این مزیت استفاده کنند.

در این نشست مجازی محسن حاجی سعید رئیس کانون صنفی انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور درباره محل تأمین بودجه بیمه راهنمایان گردشگری گفت: قرار هست از بودجه حمایتی دولت تأمین شود که در مجموع ۲۷ درصد است. کسانی که بیمه اجباری دارند ۳۰ درصد است که ۳ درصد هم بیمه بیکاری است اما اگر ۲۷ درصد از حداقل حقوق را به عنوان بیمه در نظر بگیریم ۷ درصد دیگر را مشمولان پرداخت می‌کنند. ۲۰ درصد هم از بودجه‌های دولتی که برای اقشار خاص در نظر گرفته می‌شود؛ سازمان تأمین اجتماعی برای لیست دو هزار نفره معرفی شده معاونت گردشگری لحاظ می‌کند.

وی گفت: بیمه راهنمایان پروژه‌ای بوده که کانون انجمن‌های صنفی سراسر کشور زیر نظر وزارت کار به نتیجه رسانده است در این راستا حمایت‌های نیز داشته است. وزارت گردشگری نیز به عنوان متولی در این زمینه کمک کرده است. اما در اجرایی کردن تشکل‌های بخش خصوصی مثل دیگر گروه‌هایی که در تأمین اجتماعی این کار را انجام می‌دهند نقش آفرینی می‌کنند.پس نقش کانون این هست که بر اساس آنچه نظر وزارت میراث فرهنگی هست، بیمه راهنمایان انجام شود.

سلطانی فر گفته بود اگر از فردا همه راهنمایان در این سازمان آنچه که ما می‌خواهیم را اجرا می‌کنند، ما همه آنها را بیمه می‌کنیم!

در ادامه آرش نورآقایی که پیش از این مسئولیت کانون را بر عهده داشت، توضیح داد: در زمان مسئولیت کانون یک بار به صورت خصوصی با آقای سلطانی فر که آن زمان رئیس سازمان میراث فرهنگی بود، جلسه داشتم و از این فرصت درباره بیمه حرف زدم. او گفت اگر از فردا همه راهنمایان در این سازمان آنچه که ما می‌خواهیم را اجرا می‌کنند، ما همه آنها را بیمه می‌کنیم! دولت نمی‌خواهد و قرار نبوده که کارفرما باشد.

حاجی سعید نیز در ادامه توضیح داد: ممکن است در بخشی از نامه نگاری‌ها به این اصطلاح اشاره کنند که دولت کارفرماست اما این طور نیست. دولت بخشی از بیمه را به عنوان حمایت یا کمک پرداخت می‌کند. معمولاً سازمان تأمین اجتماعی برای اینکه مراجعاتش سازمان دهی شده باشد، تشکل‌های صنفی را به رسمیت می‌شناسد که با یک ارگان طرف باشد نه با چند هزار نفر.

محدودیتی برای افراد وجود ندارد

وی ادامه داد: ما هیچ منعی برای اینکه تشکل‌های دیگر که جایگاه دارند برای بیمه افرادشان اقدامی انجام دهند، نگذاشته ایم. تلاش ما این بوده که بیمه راهنمایان را اجرایی کنیم. پس هیچ محدودیتی برای افراد قائل نیستیم مگر اینکه وزارت گردشگری آنها را در لیست ندیده باشد. استناد ما هم به همان لیست است.

این راهنمای گردشگری گفت: سازمان تأمین اجتماعی سالهاست که دارای تشکیلات هست و سخت است که خلاف واقع با آنها صحبت کنید. همیشه گلایه تشکل‌ها به گردشگری این بوده که نمی‌توانید به آمار درستی برسید و اعلام کنیم دقیقاً راهنمایان چند نفر هستند. اما در تأمین اجتماعی این طور نیست. هر کسی کد بیمه‌ای دارد و سابقه آن مشخص است.

وی افزود: ما به دنبال این هستیم که لیست دو هزار نفری وزارت میراث فرهنگی که برای راهنمایان در نظر گرفته اند پر شود. چون الان با کمبود راهنما مواجه هستیم دو هزار نفر ظرفیت بیمه راهنما ایجاد شده است. اما به واسطه خروج راهنمایان از چرخه راهنمایی به دلیل بیکاری مطلق، با کمبود افراد مواجه هستیم به خاطر بیکاری مطلق با کمبود راهنما مواجه هستیم. بنابراین اگر کسی خود را مشمول می‌داند به ادارات میراث فرهنگی در استان‌ها مراجعه کند. ما می‌خواهیم انعطاف در شاخص‌ها به وجود بیاوریم تا گروه‌های دیگری که در استان‌های محروم هستند اما سابقه کاری کمتری دارند و تنها راهنمای شاغل استان هستند، را نیز بیمه کنیم.

شرط عضویت در تشکل‌های دیگر مطرح نیست

این راهنمای گردشگری گفت: بیمه راهنمایان اجرایی شده است و در این روزها باید به فکر تثبیت آن باشیم هدف این بوده که راهنمایان در کشور مشمول حمایت دولت شوند. تمام راهنمایان باید بیمه شوند بدون اینکه در نظر گرفته شود عضو تشکیلاتی هستند یا نه.

حاجی سعید همچنین در این نشست مجازی درباره اینکه برخی از افراد گفته اند تعدادی از راهنمایان از بیمه محروم شده اند نیز واکنش نشان داد و با غیرواقع خواندن این اظهارات بیان کرد: شاید آن تشکیلات برای بیمه دیر اقدام کرده باشد. برخی گفته اند انحراف در بیمه به وجود آمده است چه انحرافی؟ ما باید زنجیره کلی را در اظهار نظرهایمان مورد توجه قرار بدهیم. ما اعلام کردیم هر کسی می‌تواند بیمه شود، ولو عضو تشکلی باشد یا نه. چه محدودیتی برای راهنمایان وجود دارد مگر اینکه مشمول شرایط نباشند.

در ادامه این نشست، مهسا مطهر از راهنمایان گردشگری که در کانون نیز پیش از این پیگیر بیمه راهنمایان بوده است گفت: متأسفانه تا زمانی که کاری انجام می‌شود، افرادی هستند که دنبال سهم خواهی می‌گردند. بیمه راهنمایان به سختی انجام شد گفتند ما به دنبال مسدود کردن هستیم در حالی که این طور نیست. خوب است دست از لجبازی‌ها برداریم. در کانون احساس رقابت با هیچ جایی نیست. گاهی ایجاد حساسیت‌ها باعث می‌شود که روند برخی از کارها به سختی پیش برود.