فضای تنفسی مردم در خطر است؛ باید برای آن فکری کرد قبل از اینکه بسیاری از افراد دچار بیماری شوند و یا عزیزانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند از دست بروند.

درآمد نیوز فضای تنفسی مردم در خطر است؛ باید برای آن فکری کرد قبل از اینکه بسیاری از افراد دچار بیماری شوند و یا عزیزانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند از دست بروند.

تقریبا در تمامی فصول سال اسمش به گوشتان خورده و اصلا هم مختص یک روز یا یک ماه نیست؛ برویم سر اصل مطلب! چه بخواهیم و چه نخواهیم این روز‌ها نفس پایتخت به شماره افتاده و اصلا روز‌های خوبی را سپری نمی‌کند البته ناگفته نماند که موضوع آلودگی هوا چند دهه است که مطرح شده و کلانشهر‌ها با آن بسیار درگیر هستند همچنین راهکار‌های بسیار زیادی برای مقابله با این معضل مطرح و اجرا شده است؛ اما انگار نه انگار!

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا هم اکنون شاخص آلودگی هوای پایتخت روی عدد ۱۱۱ یعنی بازه ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد، این در حالی است که طی ۲۴ ساعت گذشته نیز این شاخص روی عدد ۱۲۵ یعنی بازه ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشته است و طبق آمار اخیر می‌توان گفت که تهران از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ از مجموع یک هزار و ۸۲۶ روز، تنها ۳۶ روز هوای پاک را تجربه کرده و در ۵۰۹ روز وضعیت هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشته است. همچنین ۴۱ روز نیز هوای پایتخت شرایط کاملاً ناسالم را پشت سر گذاشته است.

آلودگی هوا که به یک معضل برای پایتخت نشینان تبدیل شده، مدتهاست که وِردِ زبان مسئولان شده اما تنها هشدارها و پاس کاری هایی داده می شود و اقدامی اساسی تا به امروز برای رفع کامل این قصه پّرماجرا انجام نشده است؛ به طور کلی و ساده می توان گفت که هر ارگانی خودش را کنار می کشد و دیگری را موظف و مسئول در حوزه آلودگی هوا می داند.

روزهای ناسالم بیشتر از روزهای سالم

محمد درویش؛ کنشگر محیط زیست درخصوص افزایش آلودگی هوا در تهران به خبرنگار ما گفت: طبق آماری که شهرداری کلانشهر تهران اعلام کرده است روزهای سالم  از اول سال تا ۱۰ دی ماه به ۲۵ روز می رسد در صورتی که سال گذشته با توجه به اینکه سال گذشته محدودیت تردد وجود نداشته و مدارس تهران همه باز بودند و کارمندان بر سرکار می رفتند روزهای سالم ۲۷ روز بده است و سال قبلش هم به ۳۰ روز می رسید اما امسال که محدودیت های سفر است و نیمی از کارمندان دور کارهستند داشنگاه و مدارس نیز تعطیل است روزهای پاک ما کمتر شده است.

استفاده از مازوت آلودگی را دوچندان کرده است

وی در ادامه دلایل آلودگی هوا را اینگونه بیان کرد: این موضوع به دو دلیل است که در کلانشهر ها یه وجود آمده است یکی به دلیل استفاده سوخت نیروگا های صنعتی از مازوت به جای سوخت مناسب با توجه ایه این موضوع محیط زیست اعلام کرده که استفاده از مازوت وجود دارد و هیچ کاری هم برای اینکه از مازوت استفاده نشود نمی توانند انجام دهند. دو اینکه ضعف سیستم های حمل و نقل عمومی در کشور وجود دارد با توجه به اینکه مردم به دلیل شیوع کرونا از وسایل نقلیه استفاده نمی کنند و از اتومبیل شخصی خود استفاده می کنند آلودگی را چند برابر کرده است.

کنشگر محیط زیست در ادامه راهکار نجات از آلودگی هوا را گفت: دولت در گام اول باید شرایطی را فراهم سازد که پالایشگاه ها از مازوت استفاده نکنند چرا که در وضعیت وارونگی استفاده از مازوت باعث تشدید آلودگی خواهد شد و گام بعدی دولت باید تخصیص بودجه برای افزایش واگن های مترو و همچنین به روز کردن ناوگان حمل و نقل عمومی باشد که مردم به جای استفاده از وسایل شخصی خود از ناوگان حمل و نقل استفاده کند و گام نهایی می تواند ساخت مسیرهای ایمن برای دوچرخه سواری باشد تا مردم با خیال راحت دوچرخه سواری کنند.

تعطیلی راهکاری برای مقابل با آلودگی

محمد درویش درپایان درابره اینکه تعطیلی می تواند ۶۰ ردصد آلودگی هوا راکاهش دهدبیان کرد: تعطیلی هم می تواند یکی از راه های کاهش آلودگی باشد و موثر است چرا که نیمی از آلودگی ها همین آلاینده های گازی خودرو های شخصی است و با توجه به اینکه تعطیلی باعث می شود حدود ۶۰ درصد از زرات مضر و ریزگردهای آلودگی کاسته شود به هر بهانه ای که شده دولت باید استفاده از وسایل شخصی را کنترل کند تا شاید آلودگی هوا کنترل شود با توجه به اینکه کرونا باعث شده تا اکثر شهرهای جهان هوای سالمی را داشته باشد در کشورما برعکس شده و کرونا یکی از عوامل آلودگی هوا شده است.