درآمد نیوز ، در حالی که دولت طرح نهضت ملی مسکن را کلید زده اما بازار مسکن همچنان دچار عقب ماندگی است که باید با کاهش فاصله عرضه و تقاضا و افزایش ساخت وساز به تعادل برسد.

به گزارش درآمد نیوز ، در حالی که دولت طرح نهضت ملی مسکن را کلید زده اما بازار مسکن همچنان دچار عقب ماندگی است که باید با کاهش فاصله عرضه و تقاضا و افزایش ساخت وساز به تعادل برسد.

بازار مسکن طی یک سال گذشته باز هم با رشد قیمت روبرو شده و آمار‌ها هم حاکی از آن است که این بازار در مقایسه با سال‌های گذشته روند صعودی داشته است.

حسین جلیلی بال/مرکز آمار که چند ماهی بود گزارشی از آخرین روند معاملاتی مسکن ارائه نمی‌داد، به تازگی اعلام کرده است که متوسط نرخ مسکن در تهران به ۴۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است که البته بررسی‌های صورت گرفته هم حاکی از آن است که در یکی دو ماه گذشته متوسط نرخ رشد یک تا دو درصد افزایش یافته است.

مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای هیئت دولت به عقب ماندگی در حوزه مسکن که خود زمینه ساز افزایش چشم گیر قیمت در حوزه خرید وفروش و اجاره شده اشاره کرده اند و تاکید بر ساماندهی این بازار دارند.

بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که اصلی‌ترین دلیل عدم کنترل قیمت‌ها در بازار مسکن، ایجاد فاصله بین عرضه و تقاضا است و با توجه به آنکه در چند سال گذشته میزان ساخت وساز در کشور کاهش چشم گیری داشته، نتایج آن هم اکنون در این بخش خودش را نشان داده است.

البته قاسمی وزیر راه و شهرسازی هم بر این موضوع تاکید دارد و طی مصاحبه ای اعلام کرده که فاصله عرضه و تقاضای مسکن، زمینه  ساز نابه سامانی در این بازار شده و به زودی خانه‌های ارزان تری را به متقاضایان مسکن تحویل می‌دهیم.

دولت سیزدهم از ابتدای آغاز کار خود، ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی را کلید زده که تاکنون تنها اراضی یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد تامین شده و اصلی‌ترین مشکل هم در این زمینه عدم تخصیص اراضی دستگاه‌ها برای ساخت واحد‌های نهضت ملی مسکن است.

 طبق قانون تمامی دستگاه‌ها اراضی خود را باید برای ساخت مسکن در اختیار وزارت راه وشهرسازی قرار دهند و در صورت عدم تخصیص تا پایان شهریور،  اسناد تمامی این اراضی به اسم وزارت راه وشهرسازی خواهد شد.

رسیدگی به وضعیت مسکن برای دولت از نان شب واجب تر است

نماینده مردم فیروزآباد و فراشبند و قیرو کارزین در مجلس با انتقاد از وضعیت بازار مسکن و اجاره بها گفت: رسیدگی به وضعیت مسکن برای دولت از نان شب واجب تر است.

محمدمهدی فروردین با انتقاد از وضعیت بازار مسکن و اجاره بها، عنوان کرد: با توجه به بازدیدهایی که در روزهای سرکشی به حوزه انتخابیه داشتیم، وضعیت مسکن و اجاره بها به هیچ عنوان قابل قبول نیست و مردم نسبت به این موضوع شدیداً گلایه مند هستند.

نماینده مردم فیروزآباد و فراشبند و قیرو کارزین در مجلس با بیان اینکه قیمت مسکن و اجاره بها به شدت به مردم فشار آورده است، افزود: متأسفانه این افزایش قیمت‌ها منجر به حاشیه نشینی شده که تبعات فرهنگی، اجتماعی و امنیتی بسیاری به دنبال خواهد داشت.

وی یادآور شد: بسیاری از مردم در شرایطی که در فصل بازگشایی مدارس قرار داریم، با مشکل تأمین مسکن خود مواجه شده‌اند و حل معضل مسکن نیاز به ورود جدی دولت دارد.

فروردین با تأکید بر اینکه گسترش حاشیه نشینی در کشور قطعا آسیب‌های زیادی به دنبال دارد، تصریح کرد: بانک‌ها باید تسهیلات و وام‌های متقاضیان را به سرعت در اختیار آن‌ها قرار دهند تا مردم بیش از این با مشکل مواجه نشوند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تأکید بر اینکه متأسفانه بانک‌ها در اختصاص وام‌های کم بهره به مردم تعلل می‌کنند، گفت: تأمین مسکن برای مردم و رسیدگی به این معضل باید ضروری ترین اولویت دولت باشد و تا چند روز آینده دولت یک تحرک جدی در این حوزه داشته باشد و ما بتوانیم پاسخگوی مشکلات مردم باشیم.

وی تأکید کرد: رئیس جمهور باید شخصا به این موضوع ورود کند و به بانک‌ها دستور اعطای وام‌های کم بهره به متقاضیان مسکن دهد تا از این طریق نیازهای مردم برطرف شود. در حال حاضر زمین و مسکن به اندازه‌ای که رافع نیاز مردم باشد، وجود دارد ولی قیمت‌ها به قدری سرسام آور است که مردم قادر به اجازه و رهن مسکن نیستند، لذا رئیس جمهور باید وزیر اقتصاد را مأمور کند تا بانک‌ها نقدینگی مورد نیاز مردم را از طریق تسهیلات کم بهره جبران کنند.

فروردین، رسیدگی به وضعیت مسکن را برای دولت از نان شب واجب تر دانست و گفت: این وضعیت به ویژه در شهرستان‌هایی که مردم به لحاظ اقتصادی در تنگنا بوده و اقتصاد آن‌ها پس از خشکسالی و رکود کشاورزی با مشکل جدی مواجه شده است وخیم‌‎تر بوده و دولت باید توجه بیشتری به این شهرستان‌ها داشته باشد

ضرورت ایجاد قرارگاه ملی مسکن و کار شبانه روزی

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در زمینه رفع مشکل مسکن، ایجاد قرارگاه ملی مسکن که شبانه روز مشکلات ساخت مسکن را بررسی و برای این مهم تصمیم گیری کند، ضروری است.

احسان ارکانی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حل مشکل مسکن مردم در دیدار با اعضای دولت، گفت: معضل گرانی مسکن بیش از هر زمان دیگری در جامعه بروز و ظهور پیدا کرده است چراکه اکنون مردم در روستاها نیز مشکل تهیه مسکن و پرداخت اجاره بها را دارند.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجلس نیز طی ۲ سال گذشته تلاش کرده قوانینی در راستای ارتقاء وضعیت مسکن مانند قانون “مالیات بر خانه‌های خالی”، “مالیات بر خانه‌های لوکس” و “جهش تولید مسکن” را وضع کند این در حالی است که تمامی این قوانین می‌توانند ریل‌گذار و بسترسازهای مناسبی برای هر دولتی باشند که با تکیه بر آن‌ها مشکلات حوزه مسکن را کاهش دهند.

وی با بیان مثالی ادامه داد: اگرچه افزایش ظرفیت‌های مالیاتی، اختصاص تسهیلات برای ساخت واحدهای ساختمانی و بهبود کمبود شدید ساخت و ساز و عرضه مسکن ارزان قیمت از طریق قوانین فوق امکان‌پذیر است اما این در حالی است که یکی از شعارهای اصلی دولت سیزدهم ساخت ۴ میلیون مسکن طی ۴ سال بود که باید در سال اول دولت حداقل یک چهارم این قول محقق می‌شد لذا به نظر می‌رسد دولتمردان باید در ساخت مسکن تحرک بیشتری داشته باشند.

ارکانی افزود: به‌یقین ساخت مسکن پارامترهای متعددی همچون تهیه مسکن، ارائه تسهیلات بانکی با بهره بانکی پایین، تهیه فولاد و مصالح ساختمانی و… دارد اما دولت هنوز در گام نخست آن یعنی تهیه زمین مناسب مانده است، به طورمثال در حوزه انتخابیه فقط برای ۴ هزار نفر زمین تهیه شده است در حالی که ۲۰ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.

این نماینده مجلس با اعتقاد به اینکه ایجاد کارگروهی ویژه متشکل از دولت و مجلس  با هدف پیگیری کارها به صورت مستمر ضروری است، اظهار کرد: معتقدم با کارهای جزیره‌ای راه به جایی نخواهیم برد، ضمن آنکه وزرای مربوطه باید معضل مسکن را جدی‌تر بگیرند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری به مسئله مسکن، ایجاد قرارگاه ملی مسکن که شبانه روز و جزو به جز مشکلات ساخت مسکن را بررسی و برای این مهم تصمیمی‌گیری کند ضروری است چراکه در شرایط فعلی و با وجود بروکراسی‌های فراوان موجود راه به جایی نخواهیم برد.

دولت بدون اتکاء به بخش خصوصی به ساخت و ساز انبوه مسکن نمی‌رسد

رئیس کمیسیون امور داخلی مجلس با اعتقاد به اینکه دولت بدون اتکاء به بخش خصوصی به ساخت و ساز انبوه مسکن نمی‌رسد، گفت: اگر شرایط فعلی ادامه پیدا کند در آینده نزدیک با آسیب‌های غیرقابل جبرانی رو به رو خواهیم شد لذا دولت سیزدهم باید اقدام عاجل در زمینه مسکن‌سازی انجام دهد.

محمدصالح جوکار با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حل مشکل مسکن مردم در دیدار با هیات دولت، گفت: از آنجا بخشی از حوزه فعالیت اقتصادی به مسئله مسکن گره خورده است، مسکن مسئله اساسی و کلیدی در کشور محسوب می‌شود لذا اگر مسکن‌‌سازی در کشور رونق بگیرد علاوه‎بر ایجاد اشتغال، بازار و کسب و کار نیز رونق خواهد گرفت، ضمن آنکه تولید افزایش پیدا می‌کند، اما تولید مسکن در دولت گذشته تقریبا به صفر رسید و به این مهم توجه‌ای نشد بنابراین باید انباشتگی مطالبات مردم در حوزه مسکن را به دلیل این کم کاری دانست.

نماینده مردم یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجلس یازدهم از ابتدای آغاز کار خود قوانینی مانند “قانون مالیات بر خانه‌های خالی”، “قانون مالیات بر خانه‌های لوکس” و “قانون جهش تولید مسکن” را با هدف کنترل بازار مسکن و اجاره بهابه تصویب رساند و اگرچه دولت اهتمام بسیاری برای ساخت مسکن به صورت انبوه داشت اما موانع بسیاری بر سر راه آن مانند تامین زمین وجود دارد.

وی با بیان اینکه هنوز نقش دولت و مردم در ساخت و سازها مشخص نشده است، ادامه داد: به‌یقین دولت نمی‌تواند بدون اتکاء به توانمندی‌های مردم به ساخت و ساز انبوه برسد بنابراین بخش خصوصی باید باعنوان “مشارکت” وارد کار شود در حالی اکنون با عنوان “پیمانکار” به کار گرفته شده است و تنها در این صورت پروژه انبوه‌سازی مسکن محقق خواهد شد.

جوکار گفت: پیشنهاد می کنم ساخت خانه‌های ویلایی برای مردم را همچون ۴ دهه گذشته داد چراکه ساخت این خانه‌ها آسان‌تر از ساخت آسمان خراش بوده و زودتر به نتیجه می‌رسند و امر اسکان خانواده‌ها را آسان می‌کند.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از افزایش سرسام‌آور قیمت مصالح ساختمانی، بیان کرد: اگر شرایط فعلی ادامه پیدا کند درآینده نزدیک با آسیب‌های غیرقابل جبرانی رو به رو خواهیم شد لذا دولت سیزدهم باید اقدام عاجل در زمینه مسکن‌سازی انجام دهد